Szabad akarat?Vajon megengedjük magunknak?

2019.05.21


A mostani időszak mindannyiunknak egy óriási változás- hurrikánt idézett meg nekünk. Hogy miért írom ezt? Mert úgy suhant végig életünkön, mint egy forgószél, ami felkapta mindazt, ami már nem hozott nekünk boldogságot és itt hagyta a szél okozta károkat.
Kapcsolatok mentek tönkre, munkahelyekről léptünk ki, betegségek jelentek meg testünkön, hogy végre odafigyeljünk arra, ami az Igaz és Valódi Lelkünk számára.
Mint a katasztrófák utáni feleszmélés vagy, ahogy az Életben úgy hívjuk Ébredezés hozza magával azt az ürességet, ami elsőre elég rémisztő tud lenni. Ennél még a trutyiba ragadt állapotunkat is biztonságosabbnak éreztük. Látszólag!!
Az üresség érzése egy áldás hisz mi magunk dönthetjük, el milyen virágot ültetünk a változás okozta kietlen földünkbe.
Ragaszkodhatunk ugyanazokhoz a magokhoz, de nem véletlen, hogy a forgószél kitépte és messzire vitte... felesleges öntözni, ha a mi talajunk nem megfelelő vagy épp a virág nem képes élni rajta.
Sokszor látjuk már az Újat, és érezzük... talán picit bele is kóstolunk. Finom, gyengéd, amolyan pillangós, mégsem engedjük meg magunknak, hogy élvezzük.
A szabad akarat ad egy lehetőséget, a megengedés szárnyakat, vagy ha nem engedünk börtönfalakat.
Amíg földünkön hevernek Lelkünk letört virágai, addig arra fókuszálunk... ilyenkor szenvedünk, hisz a látvány lehangoló. A negatív gondolatok és a félelmeink azok, amik a fókuszt irányítják. De azokat csak mi magunk vagyunk képesek felülírni , önmunkával, s ha szükséges segítséggel.
Megengedem magamnak, hogy a látványt meggyászoljam, de utána szabad akartból és egy újabb megengedéssel elengedem a rosszat. Ebben segít a pozitív pszichológia, ami segít rávilágítani, hogy gondolkodj pozitívan és a jó dolgok megtörténnek Veled!!!
"A szenvedés addig szükséges, amíg rá nem jössz, hogy szükségtelen. A vágy: igény arra, hogy hozzáadj magadhoz valamit, hogy teljesebben lehess önmagad ."
Eckhart Tolle